Fasten your seatbelts
Aanstaande vrijdag 28augustus is het dan eindelijk zo ver.Ik vlieg 09.00uur Nederlandse tijd naar het warme zonovergoten Suriname.En kom daar als alles meezit 13.30uur Surinaamse tijd aan op Vliegveld Zanderij in Paramaribo. Daar wordt ik opgehaald door Mr. Premchand (huisbaas en contactpersoon van school) die mij ook naar mijn woonplaats zal brengen aan de Kwattaweg 70.
De maandag daarop ga ik beginnen met mijn stage bij HEM Suriname N.V. (www.hem.sr)
HEM Suriname NV. vertegenwoordigt vele bekende consumentenproducten op de Surinaamse markt.HEM is een dochter van de Nederlandse holding Hollandsche Export Maatschappij B.V. Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1898 en begon met handel naar de Oost (Nederlands Indië) en naar de West (Suriname en de Antillen).
Onder de directie van Wilfred Spangenthal, die de 3e generatie was die in het bedrijf van de familie werkte, groeide het bedrijf uit tot één van de grootste importeurs/distributeurs van consumentenartikelen in Suriname. Op dit moment werken er ca. 130 mensen, is er een wagenpark van ca. 20 trucks en vans en zijn er koel-en vriesfaciliteiten. De HEM vertegenwoordigt vele topmerken op de Surinaamse markt, waaronder o.a. Nescafé, Maggi, Stayfree, Carefree, Johnson's Baby, Zwan, Brunswick, KC Candy, Dettol, Suretox, Stimorol, Mentos, Neutrogena, Revlon en L’Oréal etc etc..
Mijn werk zal voornamelijk liggen in het reclame & communicatie aspect.Op de afdeling waar ik kom te werken zitten ongeveer negen personen die bestaan uit brandmanagers, vormgevers, een manager, de promosupervisor en een merchandisingsupervisor.Ik kijk er erg naar uit om bij HEM te gaan werken, en heb super veel zin in het avontuur wat mij daar te wachten staat!!
Daarnaast zal mij het (werk) tempo daar ook wel bevallen;) Zoals een stageloper bij HEM voor mij zei; 'Alles gaat wat langzamer hier, wat je in Ned op Ă©Ă©n dag doet gebeurt hier binnen een week'
Ik probeer jullie via deze site een beetje op de hoogte te houden van mijn Surinaamse avonturen. Jullie mogen altijd een reactie achterlaten!
Groeten Jan Jr. (nu nog vertrouwd achter mijn laptopje, lekker in de achtertuin naast mams)
He, mooie site heb je aangemaakt.
Misschien ook een idee voor hun website?..
Hallo Jan,
Ik hoorde net van mn moeder dat je morgen naar Suriname vertrekt. Klinkt goed! Heel veel plezier daar. Het weer zal in elk geval vast een stuk aangenamer zijn dan hier in Lapland ;-)
Ellen de Jager