Eerste week in Paramaribo
Zaterdagochtend 09.30uur Surinaamse tijd
Waar moet ik beginnen.. ik heb in één week al weer zo veel meegemaakt.
Laat ik beginnen bij het weekend. Afgelopen vrijdagavond naar salsa les geweest met alle andere huisgenoten, ik dacht dat ik wel wat dansmoves in huis had, maar dat viel mij toch nog wel vies tegen. De andere huisgenoten hadden al 6 lessen gehad en viel dus gelijk met mijn neus in de boter. Na salsa les hebben we wat gegeten en gedronken bij een paar andere studenten thuis. Heerlijk nederlandse patat met een kroket; )Daarna zijn we uitgeweest naar een leuke cafeetje midden in het centrum.
Die dag erna vertrokken we s’ochtends naar WhiteBeach (zie foto’s) om lekker uit te rusten en bij te komen van de avond daarvoor. Eerst een hangmat gekocht en daarna de hele dag gechilld aan het strand. Kon de hitte moeilijk verdragen door die avond ervoor dus de hangmat was een ideale (kater) oplossing ;) S’avonds nog een keer uitgeweest naar een cocktailbar en daarna naar een grote discotheek iets buiten de stad. Zondags nog maar een keer een dagje uitgerust bij een zwembad in de buurt.
Heerlijk die Surinaamse mentaliteit hier J
Maandag was dan eindelijk mijn eerste stagedag aangebroken. Ik vertrok samen met 2 andere studenten rond 07.30uur van huis om een taxibusje te nemen naar mijn werk.Moet elke dag stage lopen van 08.00uur tot 15.30uur.De eerste dag gelijk een vergadering meegemaakt (wat ze elke maandag hebben) dus ik wist gelijk waar iedereen mee bezig was en welke klanten ze hadden, erg handig dus. Die maandagavond na mijn werk ook gelijk een suikerfeest meegemaakt (een andere huisgenoot was uitgenodigd door een collega om langs te komen ).Het feest begaf zich op 1 hele grote zandweg buiten de stad.Alle mensen die daar wonen zaten buiten feest te vieren met familie en vrienden ,buiten te eten en te drinken. Brandende fakkels, kaarsen en vuurwerk en veel brommers en scooters maakten het feest compleet. Na in een file te hebben gestaan van kijkende en bekeken auto’s (met super harde bubbling, reggae, r&b en salsa muziek “en ons taxibusje met harde muziek van o.a. jannes, jan smit, andre hazes” :P )
Het was een grote happening en het was erg mooi en apart om mee te maken.Ook wij waren een groots bekijks als enige blanken daar en met veel blonde dames.Dinsdags, woensdag o.a. de dagen gevuld met internet installeren, emailadres account aanmaken, zorgen dat ik op de interne server kan van HEM.Allemaal nog wel een gedoe hier, omdat ze hier geen ‘apple’ computers gewend zijn.De laatste dagen mocht ik al gelijk beginnen met ontwerpen en kon ik al kleine opdrachten overnemen van de grafische vormgever.Mijn eerste etiketten voor siroop liggenhier al klaar, en mijn eerste concept voor een folder ook. Ik krijg erg de vrijheid met ontwerpen en daarom erg leuk en uitdagend.
Woensdagochtend trouwens ook voor het eerst een aap in het wild gezien bij ons in de achtertuin, echt super om dat zo van dichtbij mee te maken. Woensdagavond met een groepje een grote spin weggehaald bij een gillende dame in huis. Ook dat was een hele happening ;)
Gisteravond zijn er weer 3 dames bijgekomen in ons huis en hebben we een heerlijke bbq gehad. Ik ga maar weer eens stoppen. Ik hou jullie op de hoogte!
Groeten ( + “boks” ) uit Paramaribo.
nou Jan je maakt nogal wat mee zeg.
het lijkt me een groot feest, als ik je verslag zo lees.
fijn dat je zo in de groep bent opgenomen .
leuk dat je werk ook aanslaat.
ik hoop dat je nu inmiddels ook een beetje aan de warmte kunt wennen, je moet maar aan ons denken.
voor volgende week wordt hier minder fraai weer voorspelt, al die regen die hier dan komt, nee dan liever Paramaribo he?
ons hondje Puck groeit al aardig.
zij wordt max.tussen de 20 en 30 cm.
als je terug komt is ze al redelijk op hoogte.
nou ,veel succes verder met feesten en natuurlijk ook met je werk.
groetjes Johan en Ans
Hallo Jan,
Wat een geweldig verhaal schrijf je. Heerlijk om te lezen. Wat mooi dat het daar allemaal zo goed gaat! Kunnen we ons helemaal niet voorstellen daar zo warm, wij hebben hier al nachtvorst. Jan maak er deze maanden nog een geweldig feest van! We volgen je op de voet. Vriendelijke groet uit Overijssel.